Dětské jednorázové ekologické plenky Monperi

 monperi 3

Dětské jednorázové ekologicky šetrné plenky MonPeri je česká značka, která vznikla v roce 2012. MonPeri v překladu znamená „Moje Víla“, a cílem je vyrobit ekologicky šetrnou plenku té nejvyšší kvality.

Pleny MonPeri se vyrábí z trvale udržitelných, environmentálně šetrných zdrojů. Většina plenky (min. 70%) je biologicky rozložitelná. Neobsahují žádné škodliviny ani chemické látky. Buničina v plenkách pochází z šetrně obhospodařovatelných lesů (FSC).

Pleny nejsou parfémované ani bělené chlorem. Bez toxických barev a lepidel.

Vývoj plen probíhá v ČR, výroba plen probíhá v partnerské továrně v Číně, materiály i výrobní proces jsou pod pečlivou a pravidelnou kontrolou. Všechny výrobky MonPeri jsou testovány a certifikovány českým zdravotnickým ústavem – SZÚ.

Plenky i podložky najdete v mnoha nemocnicích po celé ČR. Jsou natolik šetrné, že je bez obav používají i děti trpící na plenkovou dermatitidu, opruzeniny nebo s vážnými kožními problémy jako např. ekzém.

MonPeri se vyrábí bez PVC, chloru, antioxidantů, latexu, formaldehydu a ftalátů. Bělení u řady Eco Comfort probíhá metodou TCF (Totally-Clorine Free) a u řady Klasik metodou ECF-Elemental Chlorine Free.

V tomto článku se zaměříme na druhy dětských ekologických plenek MonPeri, jaké jsou jejich přednosti, abyste si mohli vybrat ty správné, které budou vyhovovat vám i vašemu miminku.

 

MONPERI KLASIK

Tyto plenky se vyrábí v šesti velikostech od velikosti XS po velikost XXL.

MonPeri klasik jsou prodyšné jednorázové dětské pleny, které jsou příjemně měkké a díky 3D tvarujícímu designu napomáhají ke správnému postavení kyčlí děťátka.

Přidaná složka Aloe Vera působí regeneračně a zároveň chrání citlivou pokožku před podrážděním.

Jemné elastické manžety a pevné lepící pásky se suchým zipem se perfektně přizpůsobí a nebrání v pohybu.

Dvojité gumičky kolem nožiček udrží obsah plenky a neškrtí. 

Nový absorpční systém pomáhá vašemu děťátku uzamknout zápach a vlhkost, a tak zachovat suchou pokožku dítěte. Stará se o to dostatečná vrstva buničiny, která se rozkládá po celé ploše plenky.

Plena MonPeri je tenká a měkká, spodní vrstva pomáhá a chrání vaše dítě, zatímco absorpční jádro rychle odvádí vlhkost pryč od citlivé pokožky vašeho miminka. 

Dětské plenky MonPeri se vyrábí bez příměsí PVC, chloru, antioxidantů, latexu, formaldehydu a ftalátů. Běleny jsou horkým vzduchem a nejsou parfémované.

Nedráždí dětskou pokožku a zajistí tak vašemu dítěti klidný spánek.

Plenka je rozložitelná ze 70 %.

Složení : netkané textilie, buničina, elasten (Creora), SAP (BASF) a LDPE.

klasik 1 klasik 2 klasik 3 klasik 4 klasik 5 klasik 6

 

MONPERI ECO COMFORT

Tyto plenky se vyrábí v šesti velikostech od velikosti S po velikost XL.

Komfortní pružný bederní pásek pevně přilne k zádům dítěte a zabraňuje úniku obsahu pleny.

Ultra prodyšná tkanina se vzdušnými kanálky chrání citlivou dětskou pokožku před podrážděním a vyrážkou, perforovaná vrstva efektivně a rovnoměrně rozvádí moč a snižuje možnost jejího zpětného průtoku, umožňuje cirkulaci vzduchu uvnitř pleny.

Super-absorpční systém okamžitě odvádí vlhkost od pokožky dítěte a tím ji zachovává suchou, SAP (BASF - Německo) vytváří prostředí s nízkou úrovní kyselosti, zabraňuje růstu bakterií a neutralizuje hlavní složky které přispívají ke vzniku zápachu.

Plenky mají indikátor vlhkosti, který informuje rodiče, že je potřeba plenku vyměnit.

Hypoalergenní, ekologicky šetrné jednorázové dětské plenky, jsou vyrobeny z trvale udržitelných, evnironmentálně šetrných zdrojů. Buničina v plenkách pochází z šetrně obhospodařovatelných lesů (FSC). Neobsahují chlor, parfemaci, latex ani ftaláty. Běleny metodou TCF.

Díky jedinečnému 3D designu, napomáhají ke správnému postavení kyčlí děťátka. Jemné elastické manžety a pevné lepící pásky se suchým zipem, se perfektně přizpůsobí a nebrání dětem v pohybu. Dvojité gumičky kolem nožiček udrží obsah plenky a neškrtí. 

eco 2 eco 3 eco 4 eco 5

 

MONPERI PANTS

Tyto plenky se vyrábí v šesti velikostech od velikosti L po velikost XL.

Neparfémované natahovací kalhotky MonPeri Pants jsou měkké jako bavlna a čistý bílý design umožňuje nošení pod běžným dětským oblečením bez nežádoucího prosvítání.

Snadnou manipulaci zajistí pružné boční manžety, které nebrání dítěti v pohybu a zabrání úniku vlhkosti.

Elastický pas kalhotek zabraňuje sesunutí a zároveň se dá při svlékání snadno roztrhnout.

Indikátor vlhkosti napoví, kdy je čas na výměnu plenky.

O suchou pokožku dítěte se postará rovnoměrně rozložené super savé jádro.

Natahovací kalhotky MonPeri Pants jsou bez parfemace, nejsou běleny chlorem, ale horkým vzduchem, a tak nezpůsobují žádné vyrážky ani u citlivé pokožky.

Kalhotky jsou vyrobeny z přírodních materiálů, bez příměsí PVC, chloru, antioxidantů, latexu, ftalátů a bez parfemace.

Nedráždí pokožku a zajistí tak vašemu dítěti klidný den i spánek.

Vyrobené jsou z netkané textilie, buničiny, vysokoabsorpčního polymeru - puperabsorbent (SAP). Dermatologicky testováno. Kalhotky jsou rozložitelné jako papír, buničina a netkaná textilie. 

Nový absorpční systém pomáhá vašemu děťátku uzamknout zápach a vlhkost a zachovat suchou pokožku dítěte. Stará se o to dostatečná vrstva buničiny, která se rozkládá po celé ploše plenky.

pants l pants xl

 

MONPERI VLHČENÉ UBROUSKY

Vlhčené ubrousky Monperi jsou biodegradabilní, rozložitelné za pomoci biologických procesů v přírodě. Takže jsou šetrné k životnímu prostředí.

Vyrobeny jsou z 97% čisté vody, neparfémované, bez alkoholu a chloru, neobsahují Parabeny ani PEGy.

Vhodné pro citlivou dětskou pokožku.

Obsahují Panthenol, který zklidňuje a regeneruje pokožku.

Mají 100% recyklovatelný obal. A vyrábějí se v České republice.

ubrousky ubrousky 1

 

MONPERI PŘEBALOVACÍ PODLOŽKY

Přebalovací podložky MonPeri vám usnadní každodenní práci, ať už se staráte o miminko, nemocného, seniora nebo domácího mazlíčka.

Podložky disponují extra savým jádrem z několika vrstev hedvábného papíru a buničiny, která odvede vlhkost rovnoměrně po celém povrchu a zaručí tak celodenní komfort.

Jsou vhodné nejen pro miminka na přebalování či na cestách, ale i pro inkontinentní osoby a použití v nemocnicích.

Podložky jsou super měkké, tenké a prodyšné - zaručují minimalizaci vzniku podráždění pokožky.

Mají extra savé jádro z několika vrstev hedvábného papíru a buničiny, které odvádí vlhkost rovnoměrně po celém povrchu a spodní nepropustná vrstva bezpečně chrání před prosáknutím.

 podlozka podlozka 1